Vorige slide
Volgende slide

Sylvan

De stijl ‘Sylvan’ is geïnspireerd op de natuurlijke schoonheid en sfeer van bossen en bosrijke omgevingen. Typische Sylvan elementen zijn  organische vormen, houtstructuren en natuurkleuren. Deze stijl varieert van gedetailleerde, realistische interpretaties van bosachtige elementen tot meer abstracte en gestileerde benaderingen. Sylvan ontwerpen stralen sereniteit, harmonie en verbondenheid met de natuur uit. Het kleurenpalet bestaat uit aarde-, mos- en bladtinten. Sylvan ontwerpen worden gebruikt in verschillende artistieke disciplines waaronder mode, sieraden en interieurdecoratie.

Minimalistisch

De minimalistische stijl in juweelontwerp is gebaseerd op het principe van ‘minder is meer’. Deze benadering streeft naar eenvoud en strakheid in het ontwerp, waarbij overtollige versieringen worden vermeden. Kenmerkend voor minimalistische juwelen zijn heldere lijnen, eenvoudige vormen en vaak het gebruik van hoogwaardige materialen zoals goud, zilver of edelstenen. De focus ligt op het essentiële, waardoor de schoonheid van het design en de materialen op de voorgrond treden. Minimalistische juwelen zijn tijdloos en veelzijdig, waardoor ze geschikt zijn voor zowel alledaags gebruik als speciale gelegenheden. Deze stijl spreekt vaak liefhebbers van strakke esthetiek en elegantie aan.

Vorige slide
Volgende slide
Vorige slide
Volgende slide

Bohemian

De bohemian stijl in juwelenontwerp wordt gekenmerkt door een vrije en nonchalante esthetiek die geïnspireerd is op kunstenaars, reizigers en vrije geesten. Typerend voor bohemian juwelen zijn een overvloed aan kleuren en texturen. Deze stijl omarmt eclectische combinaties en mixt diverse culturele invloeden, waardoor unieke en persoonlijke sieraden ontstaan. Bohemian juwelen stralen een gevoel van vrijheid, creativiteit en individualiteit uit en zijn vaak geliefd bij mensen die houden van een relaxte en artistieke levensstijl.

Grafisch

Een grafische stijl in juwelenontwerp kenmerkt zich door strakke lijnen, geometrische vormen en een sterke nadruk op visuele elementen. Deze stijl wordt vaak geassocieerd met eigentijdse, moderne ontwerpen waarbij de vormen en lijnen duidelijk gedefinieerd zijn. Grafische juwelen kunnen zowel eenvoudig als gedurfd zijn, waarbij abstracte patronen, symmetrie en minimalistische esthetiek vaak de boventoon voeren.

Kenmerkend voor deze stijl is het gebruik van edele metalen, zoals goud of zilver, in combinatie met scherpe, hoekige vormen. De ontwerpen kunnen inspiratie halen uit kunststromingen zoals het modernisme of de geometrische abstractie. Het doel van een grafische stijl is om een sterke visuele impact te creëren en de aandacht te vestigen op de vormen en lijnen die het ontwerp vormgeven. Het resultaat is vaak eigentijds, strak en past goed bij liefhebbers van moderne, gestileerde kunst en design.

Vorige slide
Volgende slide

Maak een afspraak

Ben je op zoek naar een uniek juweel? Eentje voor jezelf of als cadeau?

Ik ga graag met jou opzoek naar het perfecte ontwerp.