Over Kirsten

Heerlijk veelzijdig.’ De slogan van ‘mijn’ Riemst is me op het lijf geschreven. Hier groeide ik op en leerde ik dat het leven er is om er iets moois van te maken. Kort bij huis of ver weg. Met vrienden of met familie. Op restaurant of rond de keukentafel – de wijn op tafel, de benen eronder. Een fris lenteboeketje op de kast, kaarsjes her en der en mijn trouwe viervoeter Maurice aan mijn voeten… die huiselijkheid is mijn grootste genot. Dat voel je ook in mijn atelier, waar een ongedwongen sfeer je omarmt en je altijd welkom bent.

De gouden ingeving

Zowel bij reizen als thuiskomen hoort lekker eten. Het verklaart mijn passie voor gastronomie. Kok worden was destijds een missie, maar een zwaar auto-ongeval besliste daar anders over. De drang om te creëren ging echter nooit weg.

Ik moest en zou iets met mijn handen maken. En tegelijk betekenis geven aan het leven van anderen. Door het opwekken van een simpele glimlach, het terugbrengen van een fijne herinnering of het versterken van een mooi moment. ‘Hoe kan ik dat beter dan met een juweel?’, dacht ik.

Plots had ik mijn definitieve bestemming gevonden. Als goudsmid kon ik opnieuw het verschil maken en mensen laten stralen van geluk. Bestaat er iets mooiers?

Het prille begin

Na mijn opleiding in Antwerpen wilde ik meteen aan de slag met eigen creaties. Want naast de goesting om te ‘maken’, borrelde ook mijn ondernemingszin. Dat zat er altijd wel in. Net als de liefde voor sieraden. Als jong meisje verkocht ik al juwelen tijdens expo’s. Met de opbrengst reisde ik naar Thailand en kocht er vier prachtige saffieren waarmee ik nieuwe dingen kon ontwerpen. Niet de traditionele weg, maar eerder het zijpad dat mijn leven en carrière typeert. Een aantal samenwerkingen met kunstenaars deden me verder groeien en mijn mogelijkheden beetje bij beetje ontdekken. De ruwe kantjes waren nu weggeslepen. En ook privé kreeg mijn leven steeds meer vorm.

Uniek en authentiek

In 2018 verruilde ik mijn atelier in het hartje van Riemst voor een nieuwe stek in de Limburgse hoofdstad. Hier woon ik met Bart, mijn man en soulmate. Allebei gedreven door creativiteit, passie en doorzettingsvermogen. Want ondernemen is blijven gaan. Meedeinen op de golven van de tijd en bijsturen waar nodig. Mijn geheim? Mezelf blijven verwonderen over de mooie dingen in het leven: natuur, vormen, kleuren, kunst en architectuur. Ze zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie en de basis om jouw eigenheid te vertalen in een ontwerp op maat. Een uniek design waarin je een stukje van jezelf terugvindt, of het nu kracht, schoonheid of nostalgie is. Jij kiest jouw emotie.

Kom langs en vertel me jouw verhaal.

Ben je op zoek naar een uniek juweel? Eentje voor jezelf of als cadeau?

Ik ga graag met jou op zoek naar dat ene unieke ontwerp.