Over Kirsten

Heerlijk veelzijdig. De slogan van ‘mijn’ Riemst is me op het lijf geschreven. Hier groeide ik op en leerde ik dat het leven bedacht is om er iets moois van te maken. Kort bij huis of ver weg. Met vrienden of familie. Op restaurant of rond de keukentafel. Maar áltijd warm. Dankzij de mensen om me heen. En mijn trouwe viervoeter Maurice. Wat breng ik ze graag samen!

De wijn op tafel, de benen eronder. Dan maak ik het gezellig. Een boeketje frisse lentebloemen op de kast, kaarsjes her en der verspreid. Die huiselijkheid is mijn grootste genot. En weerspiegelt mijn persoonlijkheid. Dat merk je ook in mijn atelier. Waar diezelfde ongedwongen en knusse sfeer jou omarmt. En je altijd welkom bent.

De gouden ingeving

Zowel bij reizen als thuiskomen hoort lekker eten. Het verklaart mijn passie voor gastronomie. Kok worden was destijds een missie, maar een zwaar auto-ongeval besliste daar anders over. De drang om te creëren ging echter nooit weg.

Ik moest en zou iets met mijn handen maken. En tegelijk betekenis geven aan het leven van anderen. Door het opwekken van een simpele glimlach, het terugbrengen van een fijne herinnering of het versterken van een mooi moment. ‘Hoe kan ik dat beter dan met een juweel?’, dacht ik.

Plots had ik mijn definitieve bestemming gevonden. Als goudsmid kon ik opnieuw het verschil maken en mensen laten stralen van geluk. Bestaat er ietsmooiers?

Geslepen Vos

Na mijn opleiding voor goudsmid in Antwerpen wilde ik meteen aan de slag met eigen creaties. Want naast de goesting om te ‘maken’, borrelde ook mijn ondernemingszin. Dat zat er altijd wel in. Net als de liefde voor sieraden.

Als jong meisje verkocht ik al juwelen tijdens expo’s. Met de opbrengst reisde ik naar Thailand en kocht er vier prachtige saffieren waarmee ik nieuwe dingen kon ontwerpen. Niet de traditionele weg, maar eerder het zijpad dat mijn leven en carrière typeert.

Een aantal samenwerkingen met kunstenaars deden me verder groeien en mijn mogelijkheden beetje bij beetje ontdekken. De ruwe kantjes waren nu weggeslepen. En ook privé kreeg mijn leven steeds meer vorm.

Een uniek JIJ-weel

In 2018 verruilde ik mijn atelier in het hartje van Riemst voor een nieuwe stek in de Limburgse hoofdstad. Hier woon ik met Bart, mijn man en soulmate. Allebei gedreven door creativiteit, passie en doorzettingsvermogen. Want ondernemen is blijven gaan. Meedeinen op de golven van de tijd enbijsturen waar nodig.

Mijn geheim? Mezelf blijven verwonderen over de mooie dingen in het leven: natuur, vormen, kleuren, kunst en architectuur. Ze zijn een onuitputtelijke bron van inspiratie. En de basis om jouw eigenheid te vertalen in een ontwerp op maat. Een uniek design waarin jij jezelf terugvindt. En dat je krachtig, mooi, vrolijk of nostalgisch laat voelen. Jij kiest jouw emotie.

Kom langs en
vertel me jouw verhaal.

Ben je op zoek naar een uniek juweel? Eentje voor jezelf of als cadeau?

Ik ga graag met jou opzoek naar het perfecte juweel.

Volg Kirsten

Instagram hier